Chronisch ziek / Lezen & Leren

Inspiratieverhalen – Boek van de maand

Boekreview Inspiratieverhalen blog Eefficiënter

Toen ik over dit boek las, heb ik het meteen besteld. Want hoe fijn is het om van andere ondernemers met een chronische aandoening te lezen hoe zij het ondernemen ervaren en aanpakken! Je voelt je soms best verloren op Instagram of LinkedIn tussen mensen die (véél) meer dan 40-urige weken maken en waarbij de ‘sky the limit’ lijkt. Des te fijner om dan een boek als Inspiratieverhalen te lezen dat meer past bij jouw situatie en waar je herkenning en inspiratie in kan vinden.

Over Inspiratieverhalen

Schrijfster van het boek is Vicky de Groot. Een leuke, ondernemende vrouw die al het nodige is begonnen ondanks (en dankzij) het chronisch ziek zijn. Zo is ze vanuit werken in de zorg overgestapt naar werken als Virtual Assistant. Ook heeft ze een eigen podcast genaamd ‘Chronisch ziek en ondernemen’, een leeromgeving én er staat al een 2e boek op de planning.

Zo fijn, zo’n voorbeeld van wat je ondanks je uitdagingen allemaal kunt bereiken op je eigen voorwaarden en tempo. En super dat ze meer van dit soort ondernemers aan het woord laat in haar boek Inspiratieverhalen.

De ondernemers

De afwisseling van het soort ondernemers is top. Zo is er een onderneemster die van haar diagnose haar beroep heeft gemaakt door boeken erover te schrijven, als spreker actief te zijn en zelfs een heel eigen platform voor mensen met diabetes type 1 te starten.

Iemand die vanuit het onderwijs begon met coachen voor een gezonde leefstijl, maar daarna toch koos om voornamelijk als gastouder te gaan werken om zo rekening te kunnen houden met haar fibromyalgie en bekkeninstabiliteit .

Een communicatiespecialist die grenzeloos positief en chronisch ziek is en inmiddels ook startende ondernemers met een chronische aandoening coacht. En een sportieve en ambitieuze psychologe die van het ene op het andere moment chronisch rugpatiënt werd en haar werk op een andere manier vorm moest geven, met succes!

Waarom je dit boek wil lezen

Als je ook steeds moet schipperen tussen wat je hoofd wil en je lijf aankan en je het fijn vindt om eens anderen hierover te horen, dan is dit boek zeker voor jou. Het biedt veel herkenning, geeft inspiratie over wat er allemaal mogelijk is en Vicky sluit het boek af met een paar fijne vragen en dingen om over na te denken als je nog van plan bent om zelf te starten als ondernemer.

Je vindt meer over Vicky en haar boek op haar website. Veel leesplezier!

No Comments

    Leave a Reply